Mötet med Afrika

Än idag 30 år senare minns jag hur det kändes att kliva av planet och möta Afrika för första gången. Jag var 14 år och hade aldrig rest utomlands tidigare. Jag minns ännu lukten av damm och den heta afrikanska vinden som slog emot mig. Nedanför stod flera afrikaner som log, tog i hand och hälsade oss välkomna. Ett första möte med en kontinent som öppnade världen för mig. Där och då insåg jag att jag ville göra något för att förändra världen men just då visste jag inte hur.

Brinnande intresse för miljövård

Mitten av 90-talet

Ett brinnande intresse för miljövård gjorde att jag valde att utbilda mig inom kemi, biologi och miljövårdsteknik. Men ödet ville annorlunda så jag hamnade inom läkemedelsindustrin och arbetade där i flera år. Det var en lärorik tid även om jag inte kände mig helt hemma.

Mamma för första gången

Ungefär 10 år senare...

Men så en vacker oktobermorgon 2008 så blev jag mamma till en fantastisk liten flicka, som jag såklart ville ge den bästa starten i livet. Då kom tankarna tillbaka på det jag en gång upplevt och kunna ge trygghet nära mitt barn. Det kändes naturligt att skaffa en bärsjal och bära på det sätt jag sett i andra delar av världen. 2008 var det inte helt lätt att få tag på en bärsjal, nätbutikerna var få och de större babybutikerna som fanns hade inte den typen av produkter i sortimentet ännu. Detta gav mig funderingar på att själv samla bra produkter för barn, allt ekologiskt och giftfritt på ett ställe.

2009 föddes Aldoria

Detta blev starten på en nätbutik med ekologiskt sortiment för barn och genom den butiken kom jag i kontakt med Ingrid som startade Aldoria Baby ungefär samtidigt. Efter några år fick jag möjligheten att ta över Aldoria Baby och utveckla varumärket på mitt sätt. Idag är Aldoria Baby ett välkänt varumärke med flera återförsäljare i Sverige i flera länder i Norden och Europa.